Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kahvilaketju Picnic on uudistamassa sisustustaan suosikkibloggaajan kanssa ja uutta ilmettä testataan nyt Helsingin ydinkeskustan toimipisteessä. Kahvilan virallisia avajaisia vietetään kesäkuun alussa. Uraauurtava yhteistyö Picnicin, vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneen viestintätoimisto Bablerin ja bloggaaja Alexa Dagmarin kanssa on jatkunut viime syksystä lähtien.

Vastikään 25-vuotista taivaltaan juhlistanut kahvilaketju Picnic uudistaa kahviloidensa sisustusta. Erityisesti Helsingin ydinkeskustassa kilpailu asiakkaista on kivijalkakahviloiden välillä kovaa ja erottautuminen edellyttää kohderyhmän mielipidejohtajan hyödyntämistä. Viestintätoimisto Bablerin kehittämän konseptin avulla suosikkibloggaajan mielipidevaikuttajaroolia, näkemystä ja ainutlaatuista lukijasuhdetta on hyödynnetty kokonaan uudistuneen kahvilakokemuksen luomisessa.

Uutta sisustusta testataan perusteellisesti remontoidussa pilottikahvilassa, joka avattiin Helsingin keskustassa Fredrikinkatu 28:ssa jo aiemmin toimineen Picnicin tiloihin. Uudistunut kahvila on edeltäjäänsä valoisampi ja viihtyisyyteen on panostettu niin materiaalivalinnoissa kuin taustamusiikissakin. Somettavat asiakkaat on huomioitu muun muassa Instagramista tutuilla marmoripöydillä.

Picnicin markkinointipäällikkö Solja Suutarinen on tyytyväinen lopputulokseen: ”Pilottikahvilan sisustus näyttää upealta ja pääsemme vihdoin tositoimissa testaamaan uutta ilmettä. Seuraamme tarkasti, mitä asiakkaamme pitävät ja jatkamme kehitystyötä kohderyhmää kuunnellen.

Uuden ilmeen suunnittelu aloitettiin viime syksynä yhdessä bloggaaja Alexa Dagmarin, viestintätoimisto Bablerin ja suunnittelutoimisto Franzin kanssa. Mukaan otettiin myös Alexa Dagmar -blogin lukijat, jotka ovat Picnicin ydinkohderyhmää ja erityisesti trendikahviloiden suurkuluttajia. Lukijoiden näkemyksiä kerättiin verkkokyselyllä.

Tämä on ollut poikkeuksellinen mahdollisuus ja hieno projekti. OIen saanut valtavasti positiivista palautetta ja ihmiset tuntuvat löytäneen Picnicin aivan uudella tavalla”, kertoo uudistuneen sisustuksen suunnitellut bloggaaja Alexa Dagmar.

Ainutlaatuinen sisustusprojekti saa mahdollisesti jatkoa, sillä Picnic kartoittaa parhaillaan potentiaalisia muutoskohteita.